موسوی دچار توهم شده بود - «مرگ بر میرحسین معاویه»
خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران در مجلس گفت: فکر می کنم آقای موسوی با دیدن انبوه هواداران خود در راهپیمایی 25 خرداد دچار توهم شد و احساس کرد که یک نیروی اجتماعی بزرگی پیدا کرده است، غافل از آنکه جمعیتی بسیار بیشتر از آن در خانه ها بودند. علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون اصولگرایان در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس به بیان تحلیلهای خود از مسایل پس از انتخابات و شرایط فعلی پرداخت.
متن این گفتگویی تفصیلی بدین شرح است:
* ماجراهای اخیر نتیجه هواهای نفسانی، توهمها، بی تدبیریها و بی انصافی ها بود
علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به حوادث بعد از انتخابات در تعریف فتنه گفت: فتنه در جایی گفته میشود که حق و باطل با هم مخلوط شود و تشخیص حق از باطل کار مشکلی باشد. ما باید طبق فرمایش حضرت علی (ع) در فتنهها همچون بچه شتری باشیم که نه پستانی دارد برای دوشیدن و نه پشتی برای سواری دادن، خلاصه، دشمن نتواند از ما سوء استفاده کند . به هر حال فتنه در وقایع اجتماعی رخ میدهد. حوادث مربوط به انتخابات نیز چنین حالتی داشت.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ابراز داشت: زمانی که من مناظره آقایان احمدینژاد و موسوی را از تلویزیون دیدم احساس خطر کردم. احساس کردم که مسئلهای در کشور به وجود آمد که جمع کردن آن کار آسانی نیست. بعد هم آقای موسوی به تعبیر رهبر انقلاب ظلم بزرگتر را که ادعای تقلب باشد مرتکب شد و نگرانیها دو چندان شد.
مطهری در ادامه ضمن انتقاد از رفتار احمدینژاد در مناظره با موسوی، تاکید کرد: آقای احمدینژاد در این مناظره خانواده آقایان هاشمی و ناطق نوری را متهم به اختلاس کرد و گذشته انقلاب را زیر سوال برد، وی در این مناظره دوره قبل از خود را به دوره پیوند قدرت و ثروت تعبیر کرد و خود را منجی انقلاب معرفی کرد. بعد هم به افرادی که مورد اتهام واقع شدند اجازه دفاع از خود در تلویزیون داده نشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اعتقادی به نقش بیگانگان در حوادث بعد از انتخابات ندارم، افزود: البته طبیعی است که آنها همیشه از این گونه حوادث استفاده می کنند و خوشحال میشوند. زمانی که کشور به هم بریزد طبیعی است که دشمن خرسند شود، ولی این را که بگوییم برنامهریزی اساسا کار بیگانگان بوده، قبول ندارم. کل ماجرا در نتیجه هواهای نفسانی ، توهمها ، بی تدبیریها و بی انصافی های خودمان پدید آمد .
* موسوی دچار توهم شد
مطهری تصریح کرد: فکر می کنم آقای موسوی با دیدن انبوه هواداران خود در راهپیمایی 25 خرداد دچار توهم شد و احساس کرد که یک نیروی اجتماعی بزرگی پیدا کرده است، غافل از آنکه جمعیتی بسیار بیشتر از آن در خانه ها بودند و به هر حال در آنجا حضور نداشتند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ابراز داشت: نظام باید با مردم بیشتر گفتگو می کرد و به آنها اجازه تجمع میداد تا هیجانها فروکش کند. قبل از انتخابات ما شاهد فضای دوستی میان طرفداران کاندیدا ها بودیم اما این خیلی روشن بود که ما باید برنامهای برای مدیریت فضای بعد از انتخابات می داشتیم .
وی با بیان اینکه به علت حضور گسترده حامیان کاندیدا ها در خیابانها نگران فضای بعد از انتخابات در صورت هر نتیجهای بودم، اضافه کرد: اگر موسوی در انتخابات پیروز میشد، شاید برخی از حامیان احمدینژاد نیز به خیابانها می ریختند، اما قطعا به این شکلی که حامیان موسوی به خیابانها ریختند، نمیتوانست باشد، چون آنها معمولاً ملتزم به ولایت فقیه اند و فرمان رهبری را گوش می کنند.
مطهری با بیان اینکه برای بهبود فضا بهتر بود بلافاصله بعد از انتخابات از کاندیدای معترض دعوت میشد تا در صداو سیما حاضر و با مردم سخن بگویند، گفت: در 10 روز اول صدا و سیما هیچ اقدامی مبنی بر دعوت از آنها انجام نداد اما زمانی که آشوب را احساس کرد، به این فکر افتاد که از آقای موسوی برای حضور در صدا و سیما دعوت به عمل آورد، که آقای موسوی در پاسخ به در خواست صداوسیما گفته بود که حاضر است یک طرفه در صدا و سیما حاضر شود.
*بهتر بود موسوی با مسئولان اجرایی انتخابات مناظره میکرد
نماینده مردم تهران گفت: البته بهتر این بود که آقایان موسوی و کروبی با حضور در صدا و سیما با مسئولان اجرایی انتخابات مثلاً آقایان محصولی و دانشجو مناظره میکردند تا فضا برای مردم شفافتر و بسیاری از ابهام ها رفع شود. من خودم با آقای ضرغامی در این خصوص گفتگو کردم و این پیشنهاد را به ایشان ارائه دادم.
وی در خصوص عدم پذیرش پیشنهاد خود از سوی رئیس سازمان صداوسیما گفت: ایشان تلاش خود را انجام داد ولی آقای ضرغامی تنها فرد تصمیمگیر در صدا و سیما نیست و در این موارد باید زیر نظر شورای عالی امنیت ملی کار کند.
مطهری در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس بیان داشت: به نظر من ما باید به گونه ای بحران را مدیریت می کردیم که نیازی به ورود رهبری نباشد.
وی در پاسخ به این سؤال که منظور شما از کلمه "ما " چه کسانی هستند گفت: منظور من از "ما " همان شورای عالی امنیت ملی است که در این خصوص تصمیمگیر بود. این شورا ابتدا مدیریت بحران را به عهده نیروی انتظامی گذاشت، سپس بسیج را وارد میدان کرد و در نهایت، برخورد با معترضان را به عهده قرارگاه ثارالله قرار داد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: متاسفانه ما خیلی زود فضا را امنیتی کرده و شروع به برخورد خشن و بازداشت معترضان کردیم، در حالی که باید فقط با کسانی که دست به تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی زدند برخورد می کردیم و صرف شعار دادن نباید موجب ضرب و شتم و بازداشت باشد.
مطهری در ادامه اضافه کرد: متاسفانه در حوادث اخیر، هدف نیروهای امنیتی و انتظامی پراکنده کردن معترضان نبود بلکه در برخی شرایط ، هدف ، تنها بازداشت معترضان و ضرب و شتم آنها بود.
* موسوی را روشنفکری میدانم که اعتقاد چندانی به روحانیت ندارد
مطهری در خصوص شخصیت موسوی نیز بیان داشت: آقای موسوی انسان خوش ذات و خوش طینتی است. بهطور کلی از نظر شخصیتی و روحی، موسوی را انسان معتدلی میدانم اما به لحاظ فکری معتقدم که ایشان فردی روشنفکر است. روی آوردن وی به سمت انقلاب و اسلام از طریق دکتر شریعتی و دکتر پیمان بوده است. همسر ایشان نیز جزء شاگردان دکتر پیمان بود.
نماینده مردم تهران گفت: معمولاً این گونه افراد روحانیونی مانند امام را استثنا دانسته و اعتقاد چندانی به روحانیت ندارند.
وی اضافه کرد: عملکرد موسوی در دوره امام (ره) در مجموع خوب بود اما عملکرد در دوره امام نمی تواند تنها ملاک باشد زیرا در آن دوره برخی افراد عقاید واقعی خود را ابراز نمی کردند.
وی در این خصوص اضافه کرد: به عنوان مثال، آقای سروش تا زمانی که امام بود صحبت از آرمانهای امام و انقلاب میکرد و به تعریف و تمجید از شهید مطهری میپرداخت اما بعد از رحلت امام برخلاف آن عمل کرد و عقاید واقعی خود را ابراز داشت . آنها میدانستند که اگر امام یک کلمه علیه آنها بگوید ، از صحنه اجتماع حذف خواهند شد. لذا معتقدم نوع عملکردها در دوران امام نمیتواند به عنوان تنها معیار و ملاک مورد نظر قرار بگیرد.
* موسوی میتوانست با حفظ انتقادات بعنوان یک نیروی اجتماعی و سیاسی در صحنه باقی بماند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه موسوی از پختگی و پیچیدگی سیاسی لازم برخوردار نبود، افزود: آقای موسوی اگر از پختگی لازم برخوردار بود باید با حفظ انتقادات خود، خصوصاً از حیث مبادی آراء آقای احمدی نژاد ، نتیجه انتخابات را می پذیرفت و به عنوان یک نیروی اجتماعی و سیاسی در صحنه باقی می ماند .
وی افزود: او میتوانست با 13 میلیون هوادار خود به عنوان یک نیروی موثر اجتماعی در جامعه مطرح باشد به طوری که در مواردی با یک نهیب به دولت تعیین کننده باشد و حتی برای دوره آینده ریاست جمهوری بخت خوبی برای پیروزی پیدا میکرد.
مطهری به ادامه فعالیت سیاسی موسوی اشاره کرد و گفت: ملاک به نظر من همان ظاهر و آشکار افراد است.موسوی در آشکارا میگوید که به قانون اساسی اعتقاد دارد و به دنبال زنده کردن اصول بر زمین مانده قانون اساسی است. اگر این ظاهر را ملاک قرار دهیم آنها میتوانند به فعالیت سیاسی خود ادامه دهند.
وی با انتقاد از اعلام حمایت اعضای شورای نگهبان از کاندیدای خاص یادآور شد: رفتار شورای نگهبان مبنی بر حمایت از کاندیدای خاص رفتار عاقلانهای نبود. یک قاضی و داور باید علاوه بر عدالت ، متهم به جانبداری از یک طرف نباشد. رفتار شورای نگهبان موجب شد تا طرف مغلوب مدعی شود و بگوید که داوری شورای نگهبان را قبول ندارد.
* لغزش سیاسی را نباید خروج از نظام تلقی کنیم
وی با بیان اینکه اگر کسی در شرایطی خاص دچار لغزش سیاسی شد ما نباید وی را به خروج از نظام متهم کنیم، ابراز داشت: اگر جنبش حامیان موسوی در چارچوب قانون اساسی باشد، باید بگوییم که همه ملت ایران عضو این جنبش است ولی اگر این جنبش طرفدار شعارهایی است که در روز قدس و 16 آذر سر داده شد، باید بگویم که این جنبش از مسیر انقلاب اسلامی خارج شده است .
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا موسوی توانایی اداره جنبش حامیان خود را دارد یا نه؟ گفت حوادث روز قدس و 16 آذر نشان داد که رهبری این جنبش ضعیف است و نمی تواند اهداف و شعارهای خود را حفظ کند و به عبارت دیگر این جنبش یک جنبش بی سر است .
وی اضافه کرد: نباید منکر این بشویم که در کشور ما عدهای غربگرا بلکه غربزده وجود دارند که میخواهند با آزادیهای غربی سبک زندگی اروپایی را جایگزین زندگی اسلامی کنند. این افراد همواره دنبال فرصت بودند تا به اهداف خود برسند. این تیپ افراد امروز در داخل جنبش سبز نفوذ کرده و اهداف خود را دنبال میکنند که این امری خطرناک است. البته اینکه اینها شعار می دهند جمهوری ایرانی ، باید بدانند که جمهوری ایرانی همان جمهوری اسلامی است زیرا یکی از عناصر مهم سازنده ملیت ایرانی، اسلام است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه غربگراهای نفوذی در جنبش موسوی با دخالت اسلام در مسائل اجتماعی و با حکومت اسلامی مخالفند و معتقدند که دین یک امر فردی است و نباید در امور حکومت دخالت کند، گفت: شاید رهبران جنبش سبز نمیخواهند اظهار نظری کنند که این غربزدههای داخل جنبش نگران شوند . البته این رفتار رهبران جنبش سبز اولین نقطه انحراف است.ژ
* بسیاری از افراد که معتقد بودند در انتخابات تقلب شده نظرشان تغییر کرده است
مطهری با بیان اینکه باید رهبران این جنبش اهداف و شعارهای خود را مشخص کرده واجازه تغییر دادن آنها را به غربگرا ها ندهند، تصریح کرد: رهبران جنبش سبز باید راه خود را از غربزدهها جدا کنند.
وی اضافه کرد: این رهبران به نیروی این گروه طمع ورزیده اند و می خواهند از این نیرو برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند. اما به نظر من این روش برای رهبران یک جنبش اجتماعی بسیار خطرناک است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با ذکر مثالی از دوران قبل از انقلاب گفت: در سالهای 55 و56 مسئله نوع برخورد با سازمان مجاهدین خلق و طرفداران تز اسلام منهای روحانیت، موجب اختلاف شده بود به طوری که حتی برخی سران نهضت اسلامی معتقد بودند که باید از نیروی سازمان مجاهدین و همفکران آنها برای مقابله با شاه استفاده کرد اما شهید مطهری معتقد بود که باید اعلام کنیم که راه ما راه دیگری است .آقای طاهری خرم آبادی برای کسب تکلیف نزد امام در نجف رفتند . امام در پاسخ به ایشان نظر شهید مطهری را تایید کردند و گفتند "حق با آقای مطهری است . ما از همین حالا باید راهمان را جدا کنیم . اسلام منهای روحانیت مانند مملکت بدون طبیب است " .
وی در ادامه به ریزش معترضان و حامیان جنبش سبز اشاره کرد و گفت: خیلی از افرادی که معتقد بودند در انتخابات تقلب شده، بعد از گذشت زمان نظرشان تغییر کرد.
* برخی اشتباهات دولت و نظام موجب زنده ماندن جنبش موسوی شده است
این استاد دانشگاه با اشاره به نحوه مدیریت و رهبری جنبش موسوی ابراز داشت: این جنبش از نقاط ضعف طرف مقابل استفاده میکند. اشتباهاتی که در دولت صورت میگیرد به عاملی برای پیشرفت جنبش سبز تبدیل میشود.
مطهری با اشاره به اصرار دولت بر صندوق مستقل بدون نظارت ، برای واریز درآمدهای حاصل از افزایش قیمتها در لایحه هدفمند کردن یارانهها و افراط در بازداشت سران جریان اصلاح طلبی یا توقیف برخی روزنامه ها گفت: برخی اشتباهات از طرف دولت و نظام موجب زنده ماندن جنبش موسوی شده است. اگر دولت بتواند بهتر عمل کند و سخت گیری بیجا نکند و خودش مدعی آزادی بیان و رعایت حقوق اجتماعی مردم باشد این جنبش حرفی برای گفتن نخواهد داشت.معتقدم اگر طرف پیروز دست از سختگیریها بردارد جنبش موسوی آرام آرام به نقطه پایان خود نزدیک خواهد شد.
* مجلس می توانست در حوادث اخیر بهتر عمل کرده و کمیته میانجی تشکیل دهد
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رفتار و عملکرد مجلس در دوران حوادث پس از انتخابات کافی بود یا نه، گفت: مجلس با پیگیری ماجرای کهریزک و کوی دانشگاه و مجتمع سبحان به عنوان سوپاپ اطمینان عمل کرد و موجب تسلی خاطر برخی آسیبدیدگان شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تشکیل کمیتههای حقیقتیاب مجلس شورای اسلامی، ابراز داشت: به نظر من تشکیل کمیته های حقیقت یاب از سوی مجلس امری مناسب بود گرچه هنوز گزارشات این کمیته ها در مجلس قرائت نشده و به نظر می رسد که ملاحظات سیاسی بر حق گرایی و عدالت ورزی غلبه کرده است. اما مجلس می توانست بهتر از آنچه که انجام داد عمل کند و مثلاً نقش میانجی را بازی کند و هیئتی مرکب از افراد مورد اعتماد دو طرف را جهت گفتگو با طرفین مامور نماید . اما ملاحظات سیاسی باعث شد که مجلس وارد این میدانها نشود.
این نماینده مردم تهران گفت: شاید مجلس احساس میکرد که رهبری صلاح نمیداند که آنها وارد این قضیه شوند در حالی که ورود مجلس به بخش سیاسی حوادث بعد از انتخابات کمک به رهبری بود .
مطهری یادآور شد مجلس باید از نمایندگان روحانی موجه که مورد اعتماد دو طرف بود نیز در این هیئت استفاده میکرد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات کروبی گفت: به نظر من این اظهارات از روی فشار روحی و صداقت و خیر خواهی آقای کروبی بود. اخباری که به ایشان رسیده بود تکان دهنده بود ، لذا ایشان نتوانست بازگو نکند . در دیداری که همراه کمیته حقیقت یاب مجلس با ایشان داشتیم به وی گفتم که اگر من جای شما بودم بیشتر صبر می کردم و به مسئولان فرصت بیشتری برای تحقیق و روشن شدن حقیقت می دادم.
وی در ادامه با بیان اینکه به هر حال برخی از نخبگان از هر دو طرف لغزش پیدا کردند گفت: شرایط آن روزها به گونه ای بود که تقوا نیز مانع از لغزش نبود ( چو گل بسیار شد پیلان بلغزند ).
*در مسائل سیاسی مسئله قدرت، محبوبیت اجتماعی و رودربایستیها مطرح است
مطهری با بیان اینکه در مسائل سیاسی مسئله قدرت، محبوبیت اجتماعی و رودربایستیها مطرح است، اضافه کرد: اما یک سیاستمدار باید به این مرحله برسد که مثل امام بگوید اگر مردمی که میگویند درود بر فلانی، بگویند مرگ بر فلانی، تاثیری در روحیه من ندارد ، یا مانند شهید مطهری وقتی حق را تشخیص داد به صراحت بیان نماید .
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان داشت: تلقین های اعضای ستادها نیز در توهم پیروزی یک کاندیدا موثر است . مسئولان ستادها معمولاً مدام به وی می گویند که در انتخابات پیروز خواهی شد. لذا آقای موسوی اولین اشتباه خود را در ساعات آخر رأی گیری با گفتن این جمله که "من پیروز انتخاباتم ، اگر غیر از این اعلام شود تقلب شده است "مرتکب شد.
مطهری در ادامه به تعامل دولت و مجلس اشاره کرد و با بیان اینکه تعامل یعنی عمل متقابل، خاطرنشان کرد: زمانی که ما میگوییم تعامل ، یعنی اینکه طرفین با یکدیگر همکاری داشته باشند.
* مبنای تعامل دولت و مجلس باید بیان مقام معظم رهبری باشد
وی اضافه کرد: معتقدم در خصوص تعامل دولت و مجلس باید به بیان مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان تمسک کرد که فرمودند با دولت مماشات کنید اما در مقابل خطاهای او هم بایستید. ایشان حتی مثالی را در این خصوص ذکر کردند و فرمودند دولت همانند فردی است که وزنه سنگینی را حمل میکند و شما نمایندگان باید دولت را همراهی کنید ، البته در مقابل خطاهای دولت نیز بایستید ، که این حرف، حرف درستی است و مجلس باید همین گونه عمل کند و نباید گرایشهای سیاسی را در برخورد با دولت دخالت دهد. البته نمایندگان نیز کمتر گرایشات سیاسی را در برخورد با دولت دخالت می دهند.
* صراحت احمدی نژاد در برخی موارد به غلط بدرفتاری تعبیر میشود
مطهری با اشاره به روحیات رئیسجمهور، رفتار رئیسجمهور را در برخورد با مجلس در برخی موارد مناسب ندانست و ادامه داد: آقای رئیسجمهور فردی صریح، بیپرده و رک گو است. این امر به نظر من یک نقطه مثبت در شخصیت ایشان است. اما گاهی این نقطه مثبت به شکلی بروز پیدا میکند که تکبر و میل به استبداد تلقی میشود.
وی با اشاره به لایحه هدفمندکردن یارانهها و رفتار رئیسجمهور در این خصوص تصریح کرد: محتوای سخنان رئیسجمهور در روزی که به صورت سرزده وارد مجلس شد این بود که ماده 13 طرح هدفمند کردن یارانهها را آن طور که من می گویم تصویب کنید، در غیر این صورت آن را پس می گیرم . این ، رفتار مناسبی از سوی ایشان نبود. البته به نظر من ایشان از روی بیپیرایگی این گونه عمل میکند اما متاسفانه ظاهر قضیه میگوید که این فرد، میل به استبداد دارد.
مطهری اضافه کرد: برای من و کسانی که آقای رئیسجمهور را میشناسیم این رفتار جای تعجب ندارد چون میدانیم که رفتار وی ناشی از صداقت، صفا و سادگی است اما در بیرون و در نظر کسانی که روحیات وی را نمیشناسند چهره مناسبی نیست، گرچه باید قبول کنیم که ایشان مقداری میل به تکروی دارد.
وی افزود: البته هر رئیس دولتی دوست دارد که آزاد باشد و کمتر بر او نظارت شود. شاید رئیسجمهور میخواهد در راستای خدمترسانی خود پروژهای را زودتر به مرحله افتتاح برساند و نظارت را مانع خدمترسانی می پندارد.
نماینده مردم تهران با اشاره به ارجاع لایحه هدفمند کردن یارانهها به شورای نگهبان، با تاکید بر اینکه این ارجاع سیاسی نبود، گفت: با این کار این لایحه در مسیر قانونی خود قرار گرفت. قبلاً هم که به کمیسیون ویژه ارجاع شده بود برای رفع اختلاف میان اعضای این کمیسیون در مورد یک ماده الحاقی بود ولی در رسانه ها این گونه منعکس شد که لایحه برای برآورده شدن خواست دولت به کمیسیون ارجاع شد.
*ارجاع لایحه هدفمندکردن به شورای نگهبان ربطی به جلسه شکرانه نداشت
مطهری با بیان اینکه ارجاع لایحه هدفمندکردن یارانهها به شورای نگهبان را واکنش مجلس به عدم حضور رئیسجمهور در جلسه شکرانه نمیداند، تصریح کرد: ما نمیتوانیم روی حدس و گمان قضاوت کنیم.
نماینده مردم تهران در خصوص جلسات تعامل مجلس و دولت نیز تاکید کرد: متاسفانه این جلسات بیشتر در آستانه رای اعتماد به وزرا یا زمانی که قرار است لایحه مهمی به تصویب مجلس برسد، شکل میگیرد. این رفتار موجب میشود که نمایندگان احساس کنند زمانی که دولت به مجلس نیاز دارد از جلسه تعامل سخن میگوید.
*باید زمان مشخصی برای جلسات دولت و مجلس مشخص شود
وی در این خصوص گفت: بهتر است برای جلسات مشترک دولت و مجلس زمان مشخصی معین شود ، مثلاً آخر هر ماه برگزار شود. در این صورت نمایندگان احساس نمیکنند که دولت به خاطر نیاز به رای آنها سخن از تعامل می گوید و این تعامل برای مقطع خاصی است.
مطهری در خصوص رویکرد جلسات مشترک دولت و مجلس نیز افزود:بهتر است موضوع این جلسات مسائل فکری و تئوریک نیز باشد نه اینکه در این جلسات نمایندگان صرفاً مسائل مربوط به حوزه انتخابیه خود را مطرح کنند. البته نمایندگان تهران کمتر با این مشکل روبرو هستند اما نمایندگان شهرستانها با انبوه مشکلات حوزه انتخابیه خود مواجه اند و ناچارند از این فرصتها استفاده کنند .
این استاد دانشگاه افزود: به نظر من ساختار انتخاب نمایندگان ساختار مناسبی نیست . بر همین اساس است که در طرح جدیدی که قرار است به مجلس ارائه شود نمایندگان به شکل استانی انتخاب خواهند شد تا نگاه کلیتری به کشور داشته باشند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت اهمیت دادن به فرهنگ اسلامی به عملکرد دولت نهم و دهم در حوزه فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: به نظر من نگاه فرهنگی دولت آقای احمدینژاد با دولت آقای خاتمی تفاوت چندانی ندارد، منتها در دوره اصلاحات تشویق به امور و رفتارهای ضد فرهنگی و حتی ساختارشکنیهای فرهنگی از طرف رسانههای وابسته به دولت و گاهی از طرف خود دولت نیز وجود داشت اما در دولت آقای احمدینژاد این مسئله کمتر دیده میشود.
* باید دید دولت چقدر توانسته سبک زندگی مردم را به سمت سبک زندگی اسلامی سوق دهد
مطهری با تاکید بر اینکه در دولت نهم و دهم حساسیت چندانی نسبت به فرهنگ وجود نداشته است، ابراز داشت: ما باید از امور فرهنگی تعریف درستی داشته باشیم. معمولا در همه دولتها وقتی که سخن از فرهنگ به میان می آید، مسئولان از تاسیس دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و افزایش تعداد دانشجویان سخن می گویند و آمار آن را مقیاس رشد فرهنگی جامعه قلمداد میکنند و خلاصه فرهنگ را مساوی با آموزش می دانند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مسئله آموزش را از مسئله فرهنگ جدا میدانم و یا حداقل بر این باورم که مسائل آموزشی جزئی از مسائل فرهنگی است، ادامه داد: مسائل فرهنگی به سبک زندگی مردم مربوط است. مهم این است که دولت نهم و دهم چقدر توانسته سبک زندگی مردم را به سمت سبک زندگی اسلامی سوق دهد ؟ آیا در این مدت اسلامی تر شده ایم یا غربی تر ؟ چه مقدار توانسته ایم از رواج سبک زندگی غربی جلوگیری کنیم؟ آیا کلمات لاتین در تابلوهای شهرها و در بسته بندیهای کالاها و نامگذاریها بیشتر شده یا کمتر ؟ آیا فیلمهای سینمایی ما با موازین اسلامی منطبق تر شده یا نه؟ آیا کتب ضد اخلاق و رمانهای مبتذل کمتر منتشر می شود یا بیشتر ؟ آیا خرید و فروش لوحهای فشرده خانمان برانداز در سطح شهرها بیشتر شده یا کمتر ؟ آیا پوشش اسلامی و عدم اختلاط زن و مرد در جامعه ما پیشرفت داشته یا پسرفت؟، آیا در زمان دولت نهم و دهم صدای اذان بیشتر به گوش مردم می رسد یا کمتر ؟، آیا نماز جماعت ها در مساجد پرشورتر شده یا کم شورتر ؟، آیا اخلاق و معنویت در جامعه ما رشد داشته یا انحطاط ؟ و خلاصه آیا به زندگی اسلامی نزدیک تر شده ایم یا به زندگی غربی؟.
وی با یادآوری این نکته که دولت در بحث سبک زندگی مردم میتواند نقشآفرین باشد اضافه کرد: به عنوان مثال مسائلی که امروز در ورزش بانوان مطرح است، در هیچ دولتی مطرح نبوده است.
* در حوزه فرهنگی اتفاقات بدی در حال رخ دادن است
مطهری با اشاره به برگزاری بازیهای آسیایی تکواندوی جوانان در جزیره کیش، تاکید کرد: متاسفانه برگزاری مختلط این بازیها از نظر ورزشکار و داور در حالی که این ورزش مستلزم لمس بدنهاست نمونه ای از لیبرالیسم فرهنگی یعنی رهایی فرهنگی است.اگر بتوانیم در این گونه مسابقات، بانوان در محیط جداگانه مسابقه بدهند به طوری که هنگام حضور دختران با لباس معمول ورزشی خود هیچ مردی حضور نداشته باشد امر پسندیدهای انجام دادهایم. اما زمانی که توان این کار را نداریم چه اصراری بر برگزاری این بازیها در کشورمان و حضور بانوان در میان آقایان داریم.باید توجه داشته باشیم که قرآن برای مسئله عفاف که موجب استحکام خانواده هاست ارزش زیادی قائل است برخلاف دنیای غرب که این موضوع را مهم نمی داند و در نتیجه با مشکلات فراوان مواجه شده است.
این نماینده مجلس در ادامه یا تاکید بر اینکه محتوا و روح انقلاب، فرهنگی است، ابراز داشت: ما انقلاب نکردیم که به انرژی هستهای دست پیدا کنیم یا ماهواره مصباح و امید را به فضا بفرستیم چون اگر انقلاب هم نکرده بودیم رژیم پهلوی با کمک غرب به چنین دستاوردهایی میرسید. ما انقلاب کردیم تا دستورات قرآن را اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه رسالت اسلام به فرمایش امام خمینی (ره) انسان سازی است، ادامه داد: انسان سازی از دست یابی به انرژی هستهای مهمتر و حتی سختتر است. اگر ما انرژی هستهای داشته باشیم اما جامعه ما به سمت غرب حرکت کند ارزش ندارد، (تیغی است در کف زنگی مست.)
مطهری در ادامه گفت: به قول شهید مطهری " شاید مردم فکر کنند که ادیسون برای جامعه بشری مهمتر از عرفا و معلمان اخلاقی مانند آیتالله شاهآبادی، علامه طباطبایی و یا مرحوم سید علی قاضی است اما این طور نیست. خدا نکند روزی بیاید که ما برق و تکنولوژی داشته باشیم اما علمایی چون آیتالله قاضی و علامه طباطبایی نداشته باشیم. این مسئله بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.
*در اسلام ازدواج موقت برای موارد اضطراری تجویز شده است
مطهری با تاکید بر پیاده شدن نظام خانوادگی اسلام، خاطر نشان کرد: اصول این نظام عبارت است از ازدواج در سنین آغاز جوانی، عدم تحریک جنسی جامعه و ارضاء غریزه در حد طبیعی در کادر خانواده، برخلاف نظام خانوادگی غرب که مبتنی بر ازدواج در سنین بالا، آزادی تحریک جنسی در جامعه و آزادی ارضاء در بیرون از کادر خانواده است. البته در اسلام علاوه بر اصول مذکور ازدواج موقت و تعدد زوجات نیز برای موارد اضطراری تجویز شده است. ما تا چه حد توانسته ایم نظام خانوادگی اسلام را در جامعه خود پیاده کنیم؟ چرا ما به ریشههای افزایش طلاق در کشورمان فکر نمیکنیم؟ آیا جز این است که گذشته از مشکلات اقتصادی سبک زندگی غربی در جامعه ما رواج پیدا کرده است؟
وی با بیان اینکه اصل برای انقلاب، فرهنگ و در درجه دوم اقتصاد است، گرچه این دو به هم وابسته اند، بیان داشت: انتظار ما از دولت نهم و دهم این بود که قرار است دولتی حزبالهی و انقلابی روی کار بیاید اما دیدیم این تصورمان اشتباه بوده است.
مطهری با اشاره به برخی مشکلات فرهنگی در دولت نهم و دهم گفت: اگر اتفاقات ضد فرهنگی که در دولت آقای احمدینژاد رخ داد، در دولت اصلاحات پیش میآمد، روزنامههای اصولگرا چه برخوردی با آقای خاتمی میکردند؟ آیا کفن پوشان به خیابانها نمیریختند؟
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به نقش و اهمیت اصل امر به معروف و نهی از منکر در بهبود فضای اجتماعی و اخلاقی جامعه گفت: ما باید دایره امر به معروف و نهی از منکر مناسبی داشته باشیم که متاسفانه اکنون نداریم. شهید مطهری در همان روزهای اول پیروزی انقلاب گفته بودند که دایره امر به معروف و نهی از منکر مستقل از دولت و زیر نظر روحانیت تاسیس شود و در آن افرادی برای امر به معروف و نهی از منکر مناسب و صحیح آموزش ببینند چون هر کسی حق امر به معروف در هر زمینهای را ندارد. البته امر به معروف و نهی از منکر شامل موارد زیادی از قبیل کم فروشی و گرانفروشی و رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی و رعایت حقوق اجتماعی دیگران و بهداشت و نظافت و مسائلی از قبیل بیرون انداختن آشغال از درون خودرو نیز می شود و منحصر به موارد مربوط به عفاف جامعه نیست.
گفتگو از مهدی مشکینی
نوشته شده توسط : جانم فدای رهبر
: آمار وبلاگ:
بازدید امروز: 36 بازدید
بازدید دیروز: 2 بازدید
کل بازدیدها: 5720 بازدید
: لوگوی وبلاگ :
: پيوندهاي روزانه :
: لینکدونی :
: لوگودونی :
: موضوعات وبلاگ :
: آرشيو يادداشت ها :
: جستجو:
: عضویت در خبرنامه :